dijous, 21 d’octubre del 2021

Anem al laboratori. 5è de Primària


Avui hem anat per primera vegada al laboratori a fer un experiment. Allà hem demostrat mitjançant una pràctica que l'aire ocupa un espai encara que no el poguem veure. Al nostre site "Experimentem" podreu veure més imatges sobre això.

Aprofitant que estàvem allà hem fet servir els microscopis per observar les cendres del volcà de la Palma. Ha estat una experiència molt impressionant! No podíem imaginar que es veuria d'aquella manera, pensàvem que ho veuríem tot fosc i negre i no ha estat així.

A la tarda hem investigat una mica i hem descobert que els experts diuen que les cendres porten nutrients com el sofre o el ferro i pot fer-se servir de fertilitzant per les plantes. Diuen que molts treballadors del camp l'utilitzen. 

Un altre ús es pot trobar a la construcció, ja que té uns components molt adequats per preparar alguns tipus de ciments i a més pot ser un bon ingredient per cremes i pastes dentals, però, abans de poder fer tot això s'haurà de tenir paciència, perquè les cendres no es podràn fer servir fins que passi mooooolt de temps!


     


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada